WordPress kurulu web sitenizde şu meşhur “iki nokta üst üste, yanına da parantez”den oluşan gülen suratı yazınıza ya da herhangi bir sayfanıza eklemek istediğinizde, WordPress “:)” karakterlerini alıp bir emojiye dönüştürür. Şu an CanAtasever.com’da bu özellik kapalı olduğundan, size görsel bir emoji gösterilmiyor. WordPress emoji özelliğini kapatma işleminin birkaç faydası var. Öncelikle ben, emojilerin görsel olarak değil de, yan yana karakterlerle gösterilmesinin daha otantik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca emoji gösterme özelliği aktif olan bir sitede birçok Javascript dosyası da her sayfada yüklenmek durumunda. Bu yüzden de hem sayfa boyutu artıyor, hem de sayfa yüklenme süresi artıyor.
WordPress Emoji Özelliğini Kapatma
WordPress’te emoji özelliğini iptal etmek isterseniz, şu adımları takip etmeniz yeterli:
- Web sitenizin cPanel’ine giriş yapın.
- Dosya Yöneticisi‘ni açın.
- WordPress’in yüklü olduğu ana dizinde wp-content > Themes yolunu izleyin ve kullanmakta olduğunuz temaya ait klasörün içine girin.
Bu noktada bir hatırlatma yapmakta fayda var: Alt tema kullanmak. Az sonra temamızın fonksiyon dosyasına ekleyeceğimiz kodu, eğer ana tema klasöründeki fonksiyon dosyasına eklerseniz, tema güncelleme aldığı zaman, bu kodu kaybedersiniz – çünkü temanın yayıncısı bu kodu fonksiyon dosyasına eklemeyecektir. Bu yüzden alt tema kullanıyor olmanız ve aşağıdaki kodu, ana temanıza bağlı olan alt temanızın içindeki fonksiyon dosyasına eklemeniz önemli. WordPress Child Theme yani WordPress Alt Tema hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, bununla ilgili bir rehber hazırlamıştım: WordPress Child Theme (Alt Tema) Rehberi
- Tema klasörünün içindeki functions.php dosyasını açın ve içine şu kodu ekleyin:
function disable_emoji_feature() { // Kullanıcı tarafında emojilerin yüklenmesini engelliyoruz remove_action( 'wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7 ); remove_action( 'wp_print_styles', 'print_emoji_styles' ); // Yönetici alanında da engelliyoruz remove_action( 'admin_print_scripts', 'print_emoji_detection_script' ); remove_action( 'admin_print_styles', 'print_emoji_styles' ); // RSS beslemelerinde de engelliyoruz remove_filter( 'the_content_feed', 'wp_staticize_emoji'); remove_filter( 'comment_text_rss', 'wp_staticize_emoji'); // Gömülü içeriklerde de engelliyoruz remove_filter( 'embed_head', 'print_emoji_detection_script' ); // WPMail tarafından gönderilen e-postalarda da engelliyoruz remove_filter( 'wp_mail', 'wp_staticize_emoji_for_email' ); // tinyMCE editörde de engelliyoruz. Block editör kullanıyorsanız, zaten engelli. add_filter( 'tiny_mce_plugins', 'disable_emojis_tinymce' ); /** Son olarak, karakter dönüşümünü de engelleyelim ** Bunu yapmazsak, sayfanızı ziyaret eden kişinin cihazında ** karakter dönüşümü aktifse, ziyaretçi görsel emoji görecektir */ add_filter( 'option_use_smilies', '__return_false' ); } function disable_emojis_tinymce( $plugins ) { if( is_array($plugins) ) { $plugins = array_diff( $plugins, array( 'wpemoji' ) ); } return $plugins; } add_action('init', 'disable_emoji_feature');
Kaydedip kapatabilirsiniz – WordPress emoji özelliği iptal edildi :)
Merhaba, bende wordpress işleri ile uğraşan biri olarak genelde emojileri iptal ederim. Yüklenme saniyeleri biraz yüksek olduğu için siteyi yavaşlatabiliyor.
Uzun süredir bu konuyu arıyordum fakat bulamamıştım teşekkürler çok işime yaradı
Sayenizde wordpress sitemdeki emojileri kapattım teşekkür ederim.