Kullanım Şartları

CanAtasever.com Kullanım Şartları

Aşağıda detaylarını okuyabileceğiniz bu Kullanım Şartları metni, canatasever.com sitesi (artık “CanAtasever.com” olarak anılacaktır) ve web sitesini ziyaret eden internet kullanıcısı (artık “ziyaretçi” olarak anılacaktır) arasındaki anlaşmayı belgelemektedir. CanAtasever.com’u ziyaret etmeye devam ettiğiniz takdirde, aşağıdaki Kullanım Şartları’nı ve CanAtasever.com’un Gizlilik Politikası metnini okuduğunuzu, anladığınızı ve söz konusu metinleri bir bütün olarak kabul ettiğinizi beyan etmiş olacaksınız. Herhangi bir sorunuz olursa,  iletişim formu aracılığıyla benimle çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.

Makalelerin Kullanım Hakları

CanAtasever.com, Can ATASEVER tarafından yönetilen, Can ATASEVER’in kendi denemeleri ya da farklı konulardaki deneyimlerini paylaştığı, WordPress içerik yönetim sistemi tabanlı, kişisel bir web sitesidir. CanAtasever.com’daki tüm yazılar,  Can ATASEVER tarafından yazılmış ya da ücreti ödenerek satın alınmıştır. Bu sebeple, CanAtasever.com’daki her bir yazının kullanım hakkı, yalnızca Can ATASEVER’e aittir. CanAtasever.com’daki yazılar, kaynak gösterilmeden kopyalanamaz, çoğaltılamaz, başka bir platformda yayınlanamaz (sosyal medya paylaşımı yaparak ya da makale bağlantısını tanıdıklarınıza göndermek suretiyle bu web sitesindeki bir makaleyi paylaşmak serbesttir).

Dış Bağlantılar

Yazılarımızda site dışına yönlenen bağlantılar ya da birlikte çalıştığımız şirketlerin reklamları bulunabilir. Söz konusu harici bağlantılara ya da reklamlara tıklamak, tamamen ziyaretçinin tasarrufunda ve sorumluluğunda olan bir eylemdir ve CanAtasever.com, bu eylemin herhangi bir sonucu hakkında sorumlu tutulamaz.

Telif Hakkı Bildirimi

CanAtasever.com, telif ve kullanım haklarına saygı duyan bir platformdur. CanAtasever.com’da kullanılan tema, eklenti, görsel ve makalelerin tamamının kullanım hakları Can ATASEVER’e aittir ya da söz konusu içerikler, telif hakkı gözetilmeyen, serbest dağıtılan ve/veya kişisel ya da ücretsiz kullanımı serbest olan içeriklerdir. CanAtasever.com’daki bir içeriğin telif haklarınızı ihlal ettiğini düşünüyorsanız, lütfen bunu bana iletişim formu aracılığıyla bildirin ve durumu birlikte inceleyelim.

CanAtasever.com İçeriğinin Kullanılması

CanAtasever.com’da yayınlanan bir metnin farklı kişiler tarafından farklı platformlarda yayınlanması, değiştirilerek kullanılması ya da içeriğin türevlerinin üretilmesi, ancak ve ancak aşağıdaki şartlar sağlandığı takdirde mümkündür:

  1. CanAtasever.com’a ait içerik bir internet sitesinde kullanılacaksa, yazının içeriğinde mutlaka ilgili yazının CanAtasever.com’dan alıntı olduğunu belli eden link ve ifadeler kullanılmalıdır.
  2. CanAtasever.com’a ait içerikler basılı bir platformda kullanılacaksa (dergi, gazete, kitap gibi), ilgili yazının CanAtasever.com’dan alıntı olduğunu belli eden ifadeler kullanılmalıdır.

Örneğin:

CanAtasever.com’da yayınlanan bir yazının, yukarıdaki şartlar yerine getirilmeden farklı bir platformda aynen ya da değiştirilerek paylaşılmasının tespiti durumunda CanAtasever.com, söz konusu yazının ilgili web sitesinden/sayfasından kaldırılmasını talep etme hakkına sahiptir. Yazının ilgili web sitesinden/sayfasından kaldırılmaması durumunda CanAtasever.com, yasal yollara başvurma hakkını saklı tutar.

Ziyaretçi Yorumları

CanAtasever.com’da yayınlanan yazılar, ziyaretçi yorumlarına açık olarak yayınlanırlar. Herhangi bir yazı ya da sayfadaki ziyaretçi yorumu, ancak ve ancak ziyaretçiyi bağlamaktadır. Ziyaretçiler tarafından yapılan herhangi bir yorum, CanAtasever.com’un görüşlerini yansıtmaz, CanAtasever.com’u hukuki ve ahlaki olarak bağlamaz ve CanAtasever.com’un anlık ve sürekli takibinde değildir. Ziyaretçiler, yaptıkları yorumlardan ve yorum yaparken sundukları bilgilerin (ad, soyad, e-posta adresi, web sitesi adresi vb.) doğruluğundan sorumludurlar.

Ziyaretçinin yorum yapması, ad ve soyad gibi bazı kişisel verilerin sunulmasını gerektirebilir. Bu durumda ziyaretçi, CanAtasever.com’daki herhangi bir yazı ya da sayfaya yorum gönderdiğinde, formda belirtilen ad soyad bilgilerinin yayınlanabilir oldukları hususunda açık rıza beyan etmiş sayılır. Yorum formu aracılığıyla elde edilen kişisel veriler, yalnızca yorumun gösterilmesi amacıyla kullanılır.

Herhangi bir ziyaretçi yorumunun hukuka, ahlaka ve toplum değerlerine aykırı olduğunu düşünüyorsanız, bu yorumu iletişim formu aracılığıyla bana bildirmenizi rica ederim.

Kişisel Olmayan Verilerin Toplanması

CanAtasever.com, ziyaretçi istatistiklerini ölçmek ve sitenin kullanımını iyileştirmek adına, kişisel olmayan veriler (IP adresi, siteye giriş zamanı, sitede geçirilen süre vb.) toplayabilir. Bu konuda Gizlilik Politikası sayfasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Herhangi bir yolla CanAtasever.com’a herhangi bir kişisel bilginizi iletmeniz tamamen sizin sorumluluğunuzda olur. Söz konusu kişisel bilgi, Gizlilik Politikası metnine tabi olacaktır.

Kişisel Verilerin CanAtasever.com’a Sunulması

CanAtasever.com’da bulunan bir yazıya ya da sayfaya yorum yaparken, ya da iletişim formu aracılığıyla benimle iletişime geçerken, adınız ve soyadınız gibi bazı kişisel verileri sunmanız istenebilir. Böyle bir durumda sunduğunuz kişisel veriler, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında değerlendirilecek ve korunacaktır.